Om Bedriftene

Akva UB - Sandsli vgs.  

Ønsker å selge vann i pappflasker som et mer miljøvennlig alternativ til dagens plastflasker. 

Alum UB - Amalie Skram vgs. 

Skal selge et naturlig og bærekraftig alternativ til den tradisjonelle deodoranten ved å lage deodoranten av mineralsalt. Produktet passer for alle, men spesielt målrettet for unge som vil bidra i det grønne skiftet.

Aroma UB - Os gymnas

Ble grunnlagt basert på å ha observert økt trenings interesse i nærmiljøet. I utviklingen av deres duftballer er målet å skape et godt miljøvennlig og enkelt produkt som alle som har en aktiv hverdag kan benytte seg av. 

ATT UB - Amalie Skram

Utvikler og selger et trygghets produkt som sikrer telefonen for den aktive persons hverdag. Produktet DripWire er en snelle som vil bli festet til deg og din telefon når du trenger det. Den vil da ikke treffe bakken når du mister den.

AutoChalk UB - Metis vgs.

Ønsker å utvikle en kalk dispenser fordi i mange idretter og forskjellige type treninger brukes det kalk. AutoChalk UB gjør bruk av kalk lettere, mer hygienisk og med lite tilgrising. Produktet er en automatisk dispenser som gir ut en dosert mengde flytende kalk. 

Bagged UB - Metis vgs.

Vi lager bagger av høy kvalitet med avskilte rom, spesielt egnet for de som kombinerer hverdag med trening. Baggene er rettet mot unge voksne som har begrenset tid og ønsker en aktiv hverdag med praktiske løsninger.

BeeVee UB - Bergen Private Gymnas

Skal selge hodetelefoner for barn mellom 3-12 år, som både ser stilig ut og har skikkelig kvalitet.

Blodig Alvor - Os vgs. 

Vi informerer og gi bedre og spesifikk kunnskap til unge jenter som er usikker rundt temaet menstruasjon og prevensjon, via en blogg og en mensen-app. Bloggen er for både unge og voksne, og skal informere mer dybden

Bruktoply UB - Os Gymnas

Ønsker å redusere mengden avfall i naturen, ved å re-designe paraplyer. På denne måten vil du kunne holde deg tørr med god samvittighet.

CéC Bergen - Nordahl Grieg vgs. 

Lager belter av stoffrester donert fra lokale leverandører for å redusere tekstilsvinn. Produktene er unike, miljøvennlige og av høy kvalitet. 

Chalks UB - Bergen Private gymnas

Lager dispenser for flytende kalk til treningssenter, klatrehaller, friidrett med mer.

DEKO UB - Nordahl Grieg vgs. 

Ønsker å skape et varslingssystem for mobiltelefon som sender push-varsler når matvarene dine holder på å gå ut på dato. 

Din genser UB - Kvinnherad vgs. 

Vil selge skolegenser med den nye Vestland logoen på. Ønsker at genseren skal kunne skape fellesskap på skolen og at elever og lærere skal kunne bære skolen sitt navn med stolthet. 

Dråpe UB - Danielsen vgs. 

Lager miljøvennlige paraplyer, målgruppen er innbyggere i Bergen. Bruker bergenske fraser som et design på paraplyene.

 

Duftgutta UB - Nordahl Grieg vgs. 

Produserer et produkt som kalles "CoverIT". Produktet er pc-mapper laget hovedsakelig av filt, som har en god funksjon og ikke minst er praktisk. Stoffet er produsert av gjenbruk-materialer, som ellers hadde blitt kastet.

Dyrehjelpen UB - Nordahl Grieg vgs. 

Vil opprette en app for dyreeiere i Bergen og omegn, der man kan få oversikt over dyreklinikker i området. Appen skal inneholde vakttelefon, åpningstider ol.  til de ulike klinikkene.

Eat don't cheat UB - Bergen Private Gymnas

Forretningsideen er å gi tips for å redusere mat-svinn. Siden antall kastet mat har steget drastisk de siste årene. Det er vår plikt å minske redusere antallet. 

Eco cup UB - Årstad vgs. 

Vil utvikle en bærekraftig termo kopp 

EcoSox UB - Amalie Skram vgs. 

Skal designe, utvikle og selge bærekraftige, komfortable sokker produsert av plast hentet opp fra havet.

Ein Smak av Bømlo UB - Bømlo vgs. 

Selger billige sesongprodukter til både store og små.

En Hjelpende Hånd UB - Nordahl Grieg vgs.

Vil drive generelt vaktmester/dugnadsarbeid for folk som ikke kan gjøre det eller ikke har tid å gjøre det selv.

En Tanke For Kloden UB - Nordahl Grieg vgs. 

Målet er å hjelpe enkeltpersoner til å bli mer bevisst på hvilke tiltak man kan gjøre for å bli klimavennlig. Vil løse dette ved å lage en oversiktlig nettside med enkle grep for å sikre en mer bærekraftig verden. "Sammen kan vi redde verden"

EnkleGrep UB - Amalie Skarm vgs.

Vil motivere og gjøre det lettere for unge å velge miljøalternativt ved hjelp av et belønningssystem. Samt øke forståelsen over miljøproblematikken verden står overfor i dag. Alt dette skal samles i en oversiktlig og enkel app.  

epoH UB - Sotra vgs. 

Produserer drikkeflasker som har et unikt motiv, tegnet av kreftsyke barn. Ønsker å selge produktet til barn og voksne som har et behov for drikkeflaske og ønsker å støtte en god sak.

eventsly UB - Årstad vgs. 

Utgangspunktet er at ikke alle er heldig å har en familie, som kan ta vare på dem. Derfor tenker eventsly UB å lage tjenester for eldre der de kan få det beste ut av livet. Vil tilby dem aktivitet som er bra for helsen og holder dem i form. 

FanaHonning UB - Nordahl Grieg vgs.  

Forretningside er å levere bærekraftige kosmetiske produkter til lokalmiljøet. 

FishTrackerUBSotra vgs.

Målgruppen er kystfiskere som driver kystbåter. Behov som dekkes er å skape effektivisering av kystfiske på en miljøvennlig måte. Produktet er en flytende platting med ekkolodd og sensorer. Skal bare lage en prototype. Vil observere bevegelser i havet

forRT UB - Bergen Private Gymnas

Har lyst å sette ett lys på problemet med utestenging og ensomhet i russetiden. Jobber for å bidra med tips til å skape en mer inkluderende russetid via Instagram og brosjyrer.

Fjorden Industri og Reparasjon UB - Fusa vgs. 

Produksjon (dreiing, fresing, sveising, montering) av mekaniske deler til bedrifter og privatpersoner. Reparasjon av mekaniske deler og komponenter til industri og privatpersoner.  

Generasjonsvenn UB - Odda vgs. 

Skal sosialisere eldre, gjennom å besøke de eller å hjelpe de med det de skulle trenge. Gjør det fordi eldre kan føle seg mye ensom. Har et ønske om å endre dette, samt vise andre mennesker verdien av slikt arbeid. 

Glitch UB - Årstad vgs. 

Vil spille "Super Smash bros" sammen med venner og nye venner mot inngangspenger.

H.Å.H.B UB - Metis vgs.

Jobber med å utvikle et produkt som effektiviserer skytetrening for fotballinteresserte som liker å trene alene. Produktet heter Ballboy 3000

HangIT UBNordahl Grieg vgs.

Skal utvikle, produsere og selge et boss-opphengfeste som skal brukes for å frakte avfall fra felles bossplass til hjemmet ved bruk av bil.

Hop 4 Hope UB - Hop vgs

Vil lage et arrangement med et konsept og loppemarked. Inntekten går til "Håpet i Brasil", som er en veldedighetsorganisasjon som hjelper foreldre og barn i nød.

JiC UB -Just in Case UB - Sandsli vgs. 

Skal 3D-printe mobil-deksler av resirkulert og miljøvennlig plast med innebygget QI-ladeplate. 

KeepItSlippy UB - Sandsli vgs. 

Vil selge et produkt kalt Slippy. Dette kan man ha rundt en varm eller kald drikkevare. Det som gjør produktet så spesielt er at hver Slippy er laget av en plastflaske fra havet.

Knallgodt UB - Amalie Skram vgs. 

Tilbyr håndlagd, lokalprodusert, glutenfri og veganske søtsaker av høy kvalitet. Passer for alle som ønsker seg noe "knallgodt" i hverdagen.

Kork IT UB - Kvinnherad vgs. 

Skal selge en kork som holder på kullsyren i glassflasker, da kan de som ønsker spare på drikken uten at kullsyren går ut. Målgruppen er de som ikke drikker så fort og vil nyte drikken uten at de blir lei av at kullsyren forsvinner. 

Krydder UB - Bømlo vgs. 

Selger krydder fra ulike kulturer med spennende oppskrifter og fin emballasje til de som liker å lage mat.

Kvardagsliv UB - Stend vgs. 

Vil vise at alle kan skape og gjøre noe, selvom noen elever må gå på tilrettelagte linjer og har ulike grader av funksjonshemninger. Sammen blir vi knall gode.

Laika UBStend vgs. 

Er en ungdoms bedrift som gjennom kursvirksomhet driver med positiv hundetrening og aktivisering av hund, basert på frivillighet. Har fokus på HMS og dyre velferd for at hunder i Bergensområdet skal få en bedre hverdag.

Last Minute UB - Sandsli vgs. 

Vil selge et sett med klær (joggedress) som er komfortabelt, stilfullt og lett å ta på seg i siste minutt.  

LJOS UB - Os Gymnas

Selger duft lys som er et produkt av miljøvennlige og gjenbrukbare materialer, samtidig som d et er lokalprodusert.

Løn UB - Sotra vgs. 

Ønsker å produsere bærekraftige klær og tilbehør/accessories for å gjøre ungdom mer miljøbevisst.

M2K Design UB - Nordahl Grieg vgs. 

Er en ungdoms-bedrift som kjøper og selger high-end (eksklusive) klær.

Matmester UBSandsli vgs. 

Er en bedrift som går ut på å forhindre mat-svinn hos enkeltpersoner i samfunnet, samt å gi en oversikt om hva man har på kjøkkenet til enhver tid. Satser på å lage et produkt av kvalitet og eksklusivitet.

Miljøgutta UB - Os Gymnas

Selger miljøvennlige T-skjorter til miljø aktivister og ungdommer som interesserer seg i miljøet, men som også ønsker å gjøre en forskjell.

Miljøspillet UB - Bergen Private Gymnas

Lager et spill som kan samle flere generasjoner. Spillet er en unik versjon av spillet "Fantasi". Spillet skal inneholde spørsmålskort der man gjennom spørsmål, miming og gjetting skal lære mer om miljøet, siden miljøet stadig er mer i fokus.

Minimal UB - Bergen Private Gymnas

Selger mobil-deksler laget av bambus og fiber. Produktet er med andre ord 100% miljøvennlig og nedbrytbart, så vel som at 15% av overskuddet doneres til WWF. 

M-Kaffe - Bergen Private Gymnas

Spesialiserer seg på miljøvennlig, kompostbar og økologiske kaffekapsler. Kaffekapslene er tilpasset Nespresso kaffemaskiner og vil bidra til en positiv forandring innen markedet for kaffekapsler.

MORGENDAGENS EMBALLASJE UB - Nordahl Grieg vgs. 

Er et miljørådgivnings-firma som driver med ny-tenkende utvikling av emballasje som er bærekraftig og reduserer mat-svinn. Vil konkretiserer kundens behov og ønsker om mer bærekraftig og miljøvennlig emballasje.  

Netto UB - Amalie Skarm vgs. 

Tilbyr et bærekraftig alternativ til plastposer for frukt- og grønt. Med gjenbruksmaterialer og sosialt entreprenørskap, skaper Netto et produkt i takt med flere av FN’s bærekraftsmål - og retter seg mot det samfunnsbevisste mennesket i hverdagen. 

Next in Line UB - Sotra vgs. 

Vil opprette et klesfirma for å opplyse om global oppvarming med mer. Heter Next In Line fordi vår unge generasjon er de neste som skal tre inn i de voksnes rekker og skal rydde opp i problemene som er skapt.

NGV MOT KREFT UB - Nordahl Grieg vgs. 

Skal produsere og selge bærekraftige armbånd til alle som liker armbånd eller vil støtte kreftforeningen, hvor alt overskudd går til kreftforeningen. 

Null Press UB - Bergen Private Gymnas

Vil produsere et design-rikt armbånd som skal skape en holdningskampanje mot alkohol press. Drikkepress er et stort problem for mange unge. Null Press vil gjøre det enklere å stå opp mot alkohol press for de som føler på dette.  

Paratrekk UB - Amalie Skarm vgs. 

Skal lage et praktisk og vanntett trekk for våte paraplyer til bruk for alle over hele Bergen. Produktet skal være lett anvendelig og en sikker løsning til problemet med dryppende paraplyer på offentlig transport og arbeidsplasser.

PentbruktUB - Fyllingsdalen vgs

Vil lage bærekraftig scrunchies (hår-strikk) av gamle klær og stoffer, av god kvalitet.

Pimp My Deksel UB - Nordahl Grieg vgs. 

Skal gi nye liv til gamle deksler som ikke lenger er brukbare. Istedet for at folk skal kaste de og kjøpe nye, restaurerer vi de og gjør de like nye som de en gang var. 

plast.UB - Os Gymnas

Vil gi nytt liv til plast i hav og natur.

podclean UB - Bergen Private Gymnas

Så et hygiene problem blant ungdommen, og at det ikke fantes noen spesial bygde rense-verktøy som forbeholder Appel sine garantier. Podclean UB har en løsning for deg med AirPods eller tilsvarende øreplugger. 

Reelight UB - Amalie Skram vgs. 

Skal produsere stilfulle og enkle klær med refleks, for at barn i alderen 6-13 år skal bli sett i trafikken.

RETT I KURVVEN UB - Bergen Private Gymnas

Produserer kurver til sykler og sparkesykler som også kan brukes som et handlenett. Kurven har et universelt feste som gjør at den kan brukes på de aller fleste sykler og sparkesykler. 

REuse-duce UB - Årstad vgs. 

Vil fokusere og fremme en miljøvennlige og bærekraftig ansiktsskrubb. Skrubben er gjenbrukbar fra innhold til beholder. Skrubben passer til alle hud typer og forlater huden fresh og glødende. 

Riktig Reklame UB - Metis vgs. 

Vil produserer reklame for ungdoms-bedrifter, men også større bedrifter. Riktig Reklame UB spesialiserer seg innenfor video, men kan produsere i andre formater.

Rubb Mask & Mekk UB - Rubbestadneset vgs. 

Produserer knaggrekker, vedstativ og kløyvarar med custom logo på. Bestillinger på produkter og tjenester blir også tatt imot. 

Rubb Metall UB - Rubbestadneset vgs. 

Skal gjenbruke brannslukningsapparat. Produserer også lykter som kan brukes både ute og inne.

Scrubbit UB - Stend vgs. 

Vil produsere kosmetikk produkter som skal være økologisk og bærekraftig. Dette blir laget ut av kaffegrut som en del av gjenbruk. Scrubbit UB retter seg mot alle målgrupper.

ScrunchMe UB - Nordahl Grieg vgs. 

Vil gjøre at hår-strikk blir miljøvennlig og kult! "ScrunchMe UB" gjør "boss til business" ved å lage stoffstrikk av stoff- og tøy rester. Skal designe og produsere scrunchiene/hårstrikkene selv, noe som gjør at de både blir bærekraftige og trendy. 

SeaCase UB - Sandsli vgs. 

Produserer mobil-deksler laget av 100% plast plukket fra havet.

Skalvi UB - Hop vgs. 

Er en tjeneste som har som mål å gjøre det enkelt for alle å kunne finne personer i nærheten med lignende interesser eller behov. Skalvi er en gratis tjeneste som alle kan bruke, men som er rettet mot de mellom 13-25 år.

Smart Servering UB - Nordahl Grieg vgs. 

Vil tilby rimelig servering til private arrangementer ved å sysselsette unge arbeidere og utstyre dem med kunnskap og evner for å møte gjestenes behov.

Snusdrop UB - Nordahl Grieg vgs. 

Innebærer å kunne gi folket muligheten til å pante snusboksene sine etter bruk. Ønsket er å fremme miljøet og velværet til folket rundt oss ved å sørge for et reinere miljø for alle.

Spenn UB - Metis vgs. 

Vil tilrettelegge for at kundene kan tjene penger på å bruke sitt personlige kjøretøy som reklameskilt.

Stend Ved UB - Stend vgs. 

Tilbyr salg og levering av kortreist ved og opptenning.

Stends Ark UB - Stend vgs.

Vil tilby det dyre- og miljøbevisste mennesket kunnskap og nærkontakt med dyr for å øke dyre velferd og miljøbevissthet.

Straight Fire UB - Os vgs. 

Skal selge bærekraftige klær og andre tilbehør. Har også planer om å lage mobil-deksler til alle typer mobiler og nettbrett. 

Studentmat UB - Odda vgs. 

Ønsker å gi studenter et bedre kosthold som ikke koster for mye.  Dette gjøres ved å gi ut ulike ukesmenyer, oppskrifter og treningsprogram med høy kvalitet gjennom bloggen studentmat.no. 

Tango's UB - Os vgs. 

hadde et ønske om at sjokolade skulle blitt spist med god samvittighet. Med dette har Tango's UB i samarbeid med SIW RAW utviklet en sjokolade uten sukker og full i proteiner. Jobber også med en miljøvennlig emballasje.

TradeParts UB - Odda vgs. 

Lager et brukervennlig sted hvor kunder kan let skaffe deler på nettsiden. Kjøp og salg skjer mellom brukere på netverket ved at brukere forespør spesifikke deler ved bruk av et system hvor selger kan oppsøke kjøper og tilby hjelp.

UllFelx UB - Amalie Skram vgs. 

Retter seg mot ungdommer og voksne som ikke liker å gå med refleks. UllFlex UB har utviklet et moteriktig skjerf som har refleks i seg. Dette gjør at folk ikke trenger å ta med seg en ekstra refleks, siden det allerede er refleks i skjerfet.

UNG JOBB UB - Nordahl Grieg vgs. 

Retter nettsiden sin for ungdom. Så et problem i dagens samfunn, som ikke hadde en enkel løsning. Ung jobb skal gjøre det enklere for ungdom fra 15-18 år til å få jobb. 

UrBrand UB - Odda vgs. 

Utvikler digitale tjenester innen reklame og design. 

Vegum UB - Amalie Skram vgs. 

Skal selge nedbrytbar og plastfri tyggegummi til miljøbevisste mennesker, som et miljøvennlig alternativ til vanlig tyggegummi.

Vossavågar UB - Voss vgs. 

Er en bærekraftig mulitsport-konkurranse, som ved hjelp av orientering skal ta deltakerne gjennom kreative poster. De tilsatte er evelver ved naturbruk på Voss Videregående skule.

Wasted Living UB - Nordahl Grieg vgs. 

Bruker materialer som andre oppfatter som «verdiløse», og skaper unike produkter i interiør og møbelbransjen. Overflatebehandling skal i stor grad skje med rester av maling/beis/olje, lånt verktøy og annet nødvendig utstyr. 

WeCare UB - Sotra vgs. 

Vil skape et miljøvennlig alternativ for dagligdagse produkter på kjøkkenet som alle bruker, uten å redusere kvalitet og funksjonalitet. Med dette ønsker WeCare UB å endre holdningen til kunden til å tenke mer miljøvennlig.

YELL Norway UB - Stend vgs. 

Want to make a soap with a toy inside, wrapped in a sustainable bag or package, to make it funnier for kids to wash their hands.

Vil lage en såpe med en leke inni, pakket inn i en passende bag eller embalasje, for å gjøre det gøyere for barn å vaske hendene.