Ofte stilte spørsmål
Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer.
Lurer du fortsatt på noe? Ta kontakt med Ingrid Stensnes på ingrid.stensnes@ue.no eller mobil 930 36 428
Hvordan gjennomføres intervjuene?
Intervjuene gjennomføres via Zoom, og linkene sendes ut i god tid i forveien. Juryene gjennomfører digital intervjuer med alle påmeldte kandidater, med noen unntak. (I kategoriene Beste markedsføring, Beste forretningsplan, Beste kundeopplevelse på nett og Beste videopitch gjennomføres det ingen intervjuer og konkurransen vurderes kun ut ifra innsendt materiell.) Når dere logger inn via zoomlenken dere får tilsendt vil dere først møte en representant fra Ungt Entreprenørskap - deretter vil dere bli sendt ut i et digitalt grupperom (breakout room) for å ha intervju med juryen. 
 
I noen tilfeller kan det være at juryen trenger et nytt intervju dersom de har behov for oppfølgingsspørsmål. Disse gjennomføres 16.februar og gruppene får beskjed samme dag som de hadde intervjuet sitt. Det at en bedrift blir intervjuet flere ganger betyr ikke nødvendigvis at denne bedriften er videre i konkurransen. Juryene kårer 1., 2. og 3. plass hver kategori (om det er nok påmeldte). Alle vinnere får en pengepremier og 1. og 2. plassen i hver kategori får delta i NM.
Lærere kan være med som observatører under intervju dersom de ønsker det. Regelen er da at lærer ikke på noen måte får lov til å uttale seg i intervjuet og må være mutet hele tiden. Dersom denne regelen brytes vil man bli utvist fra møte. NB. Lærere som skal delta må få zoomlenken fra sine elever.
Hva vinner man?
For 1., 2. og 3. plass vinner bedriften en pengepremie. 1. og 2. plass vinner også en plass i NM for ungdomsbedrifter. 
Hvem kommer til Norgesmesterskapet?
Digitalt Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter går av stabelen 28. og 29. april. De to beste i hver kategori får delta i NM i samme kategori de vant på Fylkesmesterskapet. Dette gjelder også Beste Ungdomsbedrift. Eksempelvis
Plante UB og Teppe UB vant Fylkesmesterskapet i region Buskerud i Bærekraftprisen, og representerer derfor fylket i Bærekraftprisen under NM.
Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?
Da blir både dere og vi lei oss!  En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle kategorien. 
Hvem er juryen i konkurransene?
Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene. 
Hjelp, vi har lastet opp feil bidrag!
Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting. Da må dere sende inn skjemaet på nytt, inkludert alle bidragene og infoen dere må skrive inn. Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig. Få gjerne en lærer til å se over først.